Kolejna nadmorska inwestycja Firmus Group w Mielnie
Firmus Group rozpoczyna nową inwestycję w Mielnie. Rezydencja Park Orła i Kopernika to projekt, który stanowi uzupełnienie istniejącego już kompleksu budynków Rezydencja Park i Rezydencja Park Rodzinna, zlokalizowanych blisko plaży i promenady nadmorskiej. Inwestor uzyskał już ostateczne pozwolenie na budowę, rozpoczęcie prac budowlanych zaplanowano na listopad 2017 r.
2017-11-06, 10:53

Nowa inwestycja powstanie przy ul. Orła Białego i Kopernika w malowniczej otulinie parku sosnowego,  zaledwie 100 m od plaży i 250 m od jeziora Jamno. Atrakcyjna lokalizacja umożliwia szybki dostęp do licznych udogodnień takich jak: ścieżki rowerowe, trasy do joggingu i nordic walkingu.
W ramach projektu powstaną dwa trzypiętrowe budynki, w każdym z nich zaprojektowano 12 nowoczesnych apartamentów. Wszystkie lokale będą składać się z pokoju dziennego z aneksem kuchennym, osobnej sypialni i łazienki. Z doświadczenia inwestora oraz operatora zarządzającego apartamentami wynika, że tego typu mieszkania są najchętniej wynajmowane na krótkoterminowe pobyty.
Mieszkania w ramach Rezydencji Park Orła i Kopernika będą wzbogacone o zadaszone balkony, a lokale zlokalizowane na parterze będą miały przestronne, słoneczne tarasy. W każdym budynku do dyspozycji mieszkańców będzie nowoczesna winda, na terenie inwestycji powstaną także indywidualne miejsca postojowe.

Wszystkie apartamenty będą wykończone pod klucz. W ramach inwestycji zostaną zastosowane wysokiej jakości materiały: drewniane podłogi, płytki ceramiczne w łazienkach, drzwi wewnętrzne w naturalnej okleinie, w pełni wyposażona kuchnia z nowoczesnym sprzętem AGD i łazienka z całą armaturą.

Istniejący już kompleks budynków Rezydencja Park Rodzinna i Rezydencja Park cieszył się olbrzymim zainteresowaniem klientów, wszystkie lokale zostały sprzedane jeszcze przed zakończeniem budowy. W ramach Rezydencji Park Orła i Kopernika powstaną w sumie 24 nowoczesne apartamenty.
„Pojawienie się uporządkowanych realizacji, w spójnym architektonicznie i estetycznie stylu, inspiruje innych inwestorów do dotrzymywania kroku. Widzą, że można budować w określonym klimacie, w pewnej dyscyplinie. To natychmiast rozlewa się na otoczenie. Dzięki Rezydencji Park i Rezydencji Park Rodzinnej uzyskano ład przestrzenny, który rozciąga się na większą część ulicy”- zauważa Bartosz Warzecha, prezes Oddziału Koszalińskiego Stowarzyszenia Architektów Polskich.

Rozpoczęcie prac budowlanych związanych z nowym projektem zaplanowano jeszcze w listopadzie br., a przewidywany termin ukończenia inwestycji to koniec 2018 r. Deweloper rozpoczął już zapisy na zakup apartamentów. Za projekt odpowiedzialna jest pracownia architektoniczna Warzecha Studio z Koszalina.
Firmus Group od samego początku realizuje projekty, które odpowiadają na potrzeby zarówno klientów szukających wymarzonego mieszkania wakacyjnego na własny użytek, jak i bezpiecznej inwestycji w przyszłość. Obecnie deweloper realizuje nowoczesny apartamentowiec Molo Park oraz luksusowy kompleks Dune Resort (etap II). Rezydencja Park Orła i Kopernika będzie dwunastą inwestycją Firmus Group w Mielnie.

Dominika Nosal