Wiecha na Dune Resort w Mielnie
Budynek Dune B, wchodzący w skład kompleksu luksusowych apartamentów Dune Resort, właśnie osiągnął stan surowy otwarty, a na szczycie inwestycji zawisła tradycyjna wiecha. Inwestorem jest norweski deweloper Firmus Group, który z sukcesem sprzedaje kolejne mieszkania. W realizowanych obecnie budynkach B i C kompleksu sprzedano już blisko 75% apartamentów. Generalnym wykonawcą inwestycji o wartości 160 mln zł jest Budimex S.A.
2016-11-09, 11:11

Dune Resort to ekskluzywny kompleks trzech budynków w Mielnie z nowoczesnymi i eleganckimi apartamentami wakacyjnymi. Inwestycja znajduje się nad samym morzem z bezpośrednim dostępem do plaży. W 2013 roku oddano pierwszy z apartamentowców, w którym sprzedano wszystkie lokale. Prace budowlane w pozostałych budynkach postępują zgodnie z harmonogramem. Z ramienia Generalnego Wykonawcy na budowie Dune B pracuje około 150 osób. Liczba pracowników budowy będzie systematycznie rosnąć. W budynku rozpoczęto już prace wykończeniowe m.in.: instalacje elektryczne, sanitarne i prace murarskie. Obiekt będzie mieścił aż 150 apartamentów, w tym 6 penthouse’ow zlokalizowanych na ostatniej kondygnacji budynku, z którego rozciąga się niesamowicie malownicza panorama polskiego wybrzeża.

Dune C to ostatni apartamentowiec w ramach tej inwestycji. Planowany termin ukończenia całego kompleksu Dune Resort to II połowa 2017 r., etap Dune B planowany jest do oddania jeszcze przed wakacjami 2017 r. Za projekt architektoniczny odpowiedzialna jest pracownia Mellon i architekci studia SAS, a generalnym wykonawcą całości inwestycji jest Budimex SA.

- Budimex buduje już kolejny budynek kompleksu luksusowych apartamentów Dune Resort w Mielnie.  Powierzenie nam tej budowy świadczy o zaufaniu inwestora do naszej firmy. Bardzo się cieszymy, że pomimo trudnego terenu, na którym powstaje inwestycja, cały czas udaje nam się dotrzymać wszystkich terminów. Zawieszenie symbolicznej wiechy na budynku jest ukoronowaniem zakończenia prac nad stanem surowym, otwartym – mówi Rafał Wojtaszek, kierownik kontraktu.

Częścią Dune Resort jest nowoczesny kompleks krytych i zewnętrznych basenów, centrum SPA, sala fitness, restauracje i kluby. Budynki są stworzone z największą starannością i dbałością o detale i tym samym doskonale wpisują się w nadmorski krajobraz. Do dyspozycji gości dostępna jest całodobowa recepcja z usługami Concierge, a także jedyny w swoim rodzaju klub plażowy. Wszystkie mieszkania w ramach inwestycji wykończone są pod klucz. Cena apartamentów zaczyna się już od 13 000 zł. W ramach kompleksu Dune Resort powstanie łącznie ok. 350 apartamentów. Całkowita powierzchnia zabudowy inwestycji wyniesie 33.000 mkw., a jej koszt to około 160 milionów złotych.

Dominika Nosal